Acerola Poeder Biologisch
Groothandel & Private label van Acerola Poeder Biologisch. In bulk inkopen of als consument? Bestel direct!
- save
Extra accessories
- Rijk aan vitamine C: Acerola is een natuurlijke bron van vitamine C, wat bijdraagt aan een evenwichtige voeding.
- Bevat antioxidanten: Acerola zit vol antioxidanten
- Veelzijdig in gebruik: Acerola poeder kan worden toegevoegd aan yoghurt, shakes en smoothies voor een gezonde boost.
Herkomst van Acerola
De Acerola (Malpighia emarginata) is een breed vertakte struik of boom en heeft licht behaarde takken. Hoewel de acerola van oorsprong uit het Caribisch gebied afkomstig is, komt deze plant ook voor in het noordelijke deel van Zuid-Amerika. De soort groeit op hoogtes van 1500 m. De vrucht van deze tropische plant wordt ook wel de Barbados kers of West-Indische kers genoemd. Acerola kersen worden gekweekt op Hawaï, in Zuidoost-Azië, in verschillende tropische gebieden van Zuid Amerika en in de Amerikaanse staat Florida.
Uiterlijk acerola kers
De verse Acerola-vrucht is klein en heeft een felrode tot oranje kleur wanneer hij rijp is. De rijpe vrucht heeft een oranje tot donkerrode schil en is ongeveer 2 bij 2,5 centimeter groot. Het delicate, sappige vruchtvlees heeft een grote hoeveelheid vitamine C en andere voedingsstoffen. Vanwege de bron van vitamine C-gehalte staat de Acerola bekend als een van de rijkste natuurlijke bronnen van deze vitamine.
Gezonde eigenschappen van Acerola kersen
Het vruchtvlees is een oranjerode sappige en zoetzure vitaminebom vanwege het hoge gehalte aan vitamine C. Mede dankzij dit hoge vitamine C gehalte zit acerola tjokvol antioxidanten. Daarnaast bevat het ook vitamine A, B1, B2, B3, B6 en vitamine B12, polyfenolen en mineralen (calcium, ijzer, magnesium, koper, zink, fosfor, selenium en natrium). Wegens de krachtige bron van vitamine c wordt acerola vaak in supplementen gebruikt.
Gebruik van Acerola kers als natuurlijke vitamine c bron
Acerola-poeder en verse Acerola worden vaak gebruikt om het vitamine C-gehalte in de voeding aan te vullen. Het is aanbevolen om Acerola poeder te kopen vanwege het natuurlijke vitamine C-gehalte dat het biedt, in plaats van synthetische vitamine C. Natuurlijke bronnen van vitamine C, zoals Acerola, bevatten vaak ook andere voedingsstoffen en mineralen die bijdragen aan een evenwichtige voeding.
Acerola is een belangrijk natuurlijk product dat zowel een hoog gehalte vitamine C als andere belangrijke vitaminen en voedingsstoffen bevat. Een natuurlijke bron van vitamine C helpt met de normale collageenvorming.
Aanbevolen dosering acerola vitamine C
Over het algemeen wordt geadviseerd om te beginnen met een lagere dosering en deze geleidelijk te verhogen, indien nodig. Een typische dosering kan variëren tussen 1 tot 3 gram Acerola-poeder per dag. Dit komt overeen met ongeveer 500 tot 1500 mg vitamine C, afhankelijk van het gehalte aan vitamine C in het specifieke poeder.
Toepassingen van Acerola poeder in voeding
Met al die natuurlijke vitamine C en andere vitamines en mineralen is het niet gek dat Acerola als een echt superfood wordt beschouwd. Dit is dan ook de reden dat acerola veelvuldig wordt gebruikt in zowel acerola tabletten als supplementen. Maar ook als single ingredient is het uitermate geschikt voor het gebruik in yoghurt, shakes en smoothies. Het wordt gewaardeerd om zowel zijn zoetzure smaak als frisse smaak en zoutzure smaak. Daarom is het een populaire keuze als aanvulling op yoghurt voor een gezonde voeding. Bij Vehgroshop kun je Acerola kopen in poedervorm in hoeveelheden vanaf 100 gram tot 25 kg.
Verwerking van acerola kers tot Acerola Poeder
De Acerola kers worden gedroogd, waarna het vermalen wordt tot een fijn poeder om ervoor te zorgen dat de vruchten hun maximale voedingswaarde behouden.
Teelt van acerola kers
Acerola-struiken gedijen het beste in tropische en subtropische klimaten. Ze groeien het liefst in goed doorlatende bodems met voldoende voedingsstoffen. De struiken worden meestal op plantages gekweekt, waar ze regelmatig water en zonlicht krijgen. Het duurt ongeveer 2 tot 3 jaar voordat de Acerola-struiken volwassen genoeg zijn om vruchten te produceren.
Oogsten en verwerken van acerola
De Acerola-vruchten worden met de hand geplukt wanneer ze volledig rijp zijn. Dit gebeurt meestal in de vroege ochtenduren, omdat de vruchten dan op hun sappigst zijn. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het plukken, omdat de vruchten kwetsbaar zijn en gemakkelijk beschadigd kunnen raken.
Na de oogst worden de Acerola-vruchten snel verwerkt om hun voedingsstoffen te behouden. Ze worden gewassen om eventueel vuil of onzuiverheden te verwijderen. Vervolgens worden de vruchten ontpit en het vruchtvlees wordt gescheiden van de schil. Het vruchtvlees wordt vaak geperst om het sap te extraheren, dat een hoge concentratie aan vitamine C bevat.
Droog process
Het Acerola-sap wordt vervolgens gedroogd tot poeder. Dit kan op verschillende manieren gebeuren, maar een veelgebruikte methode is het gebruik van spray-droogtechnologie. Hierbij wordt het sap verneveld in een hete luchtstroom, waardoor het vocht snel verdampt en een fijn poeder achterblijft. Dit proces wordt zorgvuldig gecontroleerd om ervoor te zorgen dat de hittegevoelige voedingsstoffen, zoals vitamine C, niet worden aangetast.
Het gedroogde Acerola-poeder wordt vervolgens verpakt in luchtdichte containers om de versheid en kwaliteit te behouden. Het poeder kan worden gebruikt als voedingssupplement of als ingrediënt in voedingsmiddelen, dranken en supplementen.
Het verwerken van Acerola tot poeder is een delicate procedure die ervoor zorgt dat de voedingsstoffen en smaak van de vruchten behouden blijven. Het resulterende poeder is rijk aan vitamine C en andere antioxidanten, waardoor het een populaire keuze is voor mensen die hun voeding willen aanvullen met deze belangrijke voedingsstoffen.
Waar kunt u biologisch acerola poeder kopen?
U kunt natuurlijk acerola kopen bij Vehgroshop. In onze webshop kunt u malpighia glabra bestellen in verpakkingen van klein naar groot. Meldt u aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele acerola aanbieding meer.
Let op:
Dit product mag niet worden gebruikt als vervanging voor een gezonde levensstijl en een uitgebalanceerd en gevarieerd dieet.
Bij doorverkoop van dit artikel dient u de consument in te lichten m.b.t. maximale dosering van dit product.
Premium Acerola Poeder Biologisch
Dit product van VehGro is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.
VehGro staat voor producten, die gezond zijn en van de hoogste kwaliteit. De door ons geselecteerde (biologische) natuurproducten komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt.
Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.
Op zoek naar Groothandel of grootverpakking van biologisch acerola poeder?
VehGro is groothandel en importeur van Acerola Poeder Biologisch. Wij bieden een scala van duizenden (biologische) ingrediënten die wij zowel als single ingredient of als mix kunnen aanbieden. Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden die wij bieden om van onze ingrediënten uw eigen producten te maken?
Bekijk dan ons private label concept.
Uw eigen private label Acerola Poeder Biologisch?
Wilt u uw eigen Acerola Poeder Biologisch op de markt brengen? Neem dan contact op met onze sales afdeling. Wij helpen u graag verder.
Artikelnummer | 80001-conf |
---|---|
Productspecificatie | Specsheet |
Extra Info | Flowchart |
Productvorm | Poeder |
Maalgraad | Fijn |
Kleur | Beige |
Ingrediënten | Acerola |
Vitamines en Mineralen | Ijzer, Koper, Magnesium, Selenium, Vitamine A, Vitamine C, Zink |
Speciale Eigenschappen | BIO, Hygroscopisch |
Land van teelt | Brazilië |
Merk | VehGro |
HS-Code | 11063090 |
Private Label mogelijk? | Yes |
Aanbevolen gebruik | Voeg naar smaak toe aan gerechten zoals yoghurt en desserts of gebruik het als topping. |
Energie (kcal/kJ) | 233 kcal / 974 KJ |
Eiwitten | 2 g |
Koolhydraten | 41 g (of which sugar 37 g) |
Vetten | 3 g |
Verzadigde Vetten | 1 g |
Vezels | 18 g |
Natrium | 34 mg |
Zout | 0 g |