chlorella poeder

CHLORELLA VULGARIS

Chlorella is een eencellige microalge die van nature in zoete wateren over de hele wereld groeit . Het is een soort van fytoplankton - vrij drijvende waterplanten die hun eigen energie op te wekken uit zonlicht met behulp van het groene fotosynthetische pigment chlorofyl. De naam chlorella komt van het Griekse woord "chloros" wat groen-geel betekent, en chlorella kolonies kunnen waterlichamen een levendige groene kleur geven vanwege hun hoge gehalte aan chlorofyl. Een liter chlorella-suspensie kan meer dan 20 miljard individuele cellen bevatten. Chlorella reproduceert snel door aseksuele deling en creëert tussen de 2 en 16 nieuwe 'dochtercellen’ binnen 16-20 uur. 

Chlorella is een oude soort die zich ongeveer 2 miljard jaar geleden voor het eerst ontwikkelde, maar werd pas in de jaren 1800 geïdentificeerd door een Nederlandse wetenschapper. Er werd veel onderzoek uitgevoerd in het begin van 1900. Men onderzocht chlorella als een gemakkelijk toegankelijke bron van voeding vanwege zijn snelle groei, die in een sneller tempo energie in zich opneemt dan de andere aardse plantaardige gewassen. Het wordt nu verbouwd en commercieel geoogst in landen over de hele wereld met een voldoende warm klimaat en consistente zonlicht, omdat het een temperatuur tussen 20-25 ° C en constant vereist zonlicht voor voldoende celdeling.

Chlorella bevat veel eiwit, het fotosynthetische pigment chlorofyl en het gele plantenpigment carotenoïde. Er wordt sinds de jaren '40 onderzoek naar de mogelijke voordelen voor de gezondheid, wat heeft geleid tot de toegenomen teelt over de hele wereld.  De hoge concentraties van chlorofyl in chlorella hebben geleid tot een steeds populairder onderdeel van ontgiften. 


VERWERKING

Onze Chlorella wordt geteeld en geoogst op een klein eiland in de Zuid-Chinese zee. De zoetwater vijvers zijn gevuld met water gewonnen uit diep onder de grond, wat zorgvuldig wordt gefilterd voor gebruik om ervoor te zorgen dat het volledig zuiver is. Er worden geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt in de teelt van onze biologische chlorella. Het groeit buiten in natuurlijk zonlicht, terwijl het voorzichtig geroerd wordt om te zorgen voor een gelijkmatige verdeling van de nieuw gegenereerde chlorella cellen.

Het klimaat in dit gebied is ideaal voor de teelt van chlorella, met ruim 20.000 uren zon per jaar en constant hoge temperaturen. De omgeving bestaat uit natuurlijk bos, zonder gevaar voor besmetting uit agrarische afvoer. 

Pure chlorella wordt toegevoegd aan het water in de groei vijvers, en deze begint direct reproduceren, tot een concentratie waar na ongeveer 6 weken geoogst kan worden. Hierna wordt de nieuw gegenereerde chlorella wekelijks geoogst en gezeefd van het water oppervlak met behulp van fijn gaasschermen die de kleine individuele cellen opvangen.

De chlorella is zorgvuldig met de hand gewassen daarna snel gedroogd, met behoud van de maximale hoeveelheid voedingsstoffen. Dit poeder wordt vervolgens gemalen om de onoplosbare celwanden te breken, die niet door de menselijke darm verteerd kunnen worden. 


GEZONDE EIGENSCHAPPEN

Chlorella is een veelzijdige microalge, rijk aan verschillende voedingsstoffen zoals vezels, eiwitten, ijzer, kalium en koper. Deze combinatie van mineralen en andere nutriënten maakt Chlorella een interessante toevoeging aan een evenwichtig voedingspatroon. Door zijn rijke samenstelling wordt het wereldwijd in verschillende culinaire toepassingen gebruikt, van smoothies tot gezondheidsdranken.

Mix biologische chlorella poeder in een glas sinaasappelsap of meng het door smoothies om te profiteren van de natuurlijke ontgiftende effecten, terwijl je je dieet een extra eiwitten- en mineralenboost geeft met deze eeuwenoude algensoort.

 

Biologisch Chlorella Poeder