Erwt Proteine Poeder

Erwt Proteine Poeder
13 mei 2020 217 view(s)

Erwt Proteine Poeder

Erwt Proteïne Poeder

PISUM SATIVUM SSP ARVENSE

ACHTERGROND

Erwten zijn een van de oudste verbouwde voedselgewassen. Bewijs van de teelt dateert uit het Neolithicum (4500 vC). Ze zijn een belangrijke voedselbron, momenteel geteeld over de hele wereld. Erwten zijn een van de weinige planten die stikstof uit de atmosfeer kunnen halen, waardoor ze een duurzaam gewas zijn aangezien het betekent dat ze geen synthetisch geproduceerd stikstofkunstmest nodig hebben. Stikstofnitraat is een veelvoorkomende bron van verontreiniging bij overmatig gebruik en doorgedrongen in het grondwater.

Eiwitten zijn opgebouwd uit aminozuren, gewoonlijk beschreven als de bouwstenen van eiwitten. Naast water (circa 75%), is eiwit het grootste bestandsdeel van spieren, gemiddeld 20%. Wanneer spieren onder druk worden gezet, via de uitoefening of gewicht opleiding bijvoorbeeld, breken de eiwitten af en scheiden de spiervezels zich. Voor het proces van herstel en groei, bekend als eiwitsynthese, zijn grondstoffen nodig in de vorm van aminozuren. Om spiermassa te krijgen, moet de eiwitsynthese de hoeveelheid afbraak overschrijden.


VERWERKING

Ons erwt proteïne poeder begint met biologisch geteelde gele erwten, Pisum sativum ssp. arvense, bekend als veld- of droge erwten. Deze onderscheiden zich van de doperwten (Pisum sativum ssp. Hortense) door hun gladde oppervlak. Na de oogst worden de erwten geselecteerd, schoongemaakt en vloeibaar gemaakt. Het eiwit wordt gewonnen door middel van een dubbel scheiding proces: het zuivere eiwit vloeistof wordt afgegoten en vervolgens gezuiverd. Het wordt daarna gedroogd, gezeefd, geïnspecteerd en verpakt voor verzending.


GEZONDE EIGENSCHAPPEN

Ons biologische erwt proteïne poeder heeft een eiwitgehalte van ten minste 80%, en bevat alle acht essentiële aminozuren. Essentiële aminozuren kunnen niet gemaakt worden door het menselijk lichaam en moeten worden verstrekt door onze voeding.

De relatie tussen eiwitinname en groei of behoud van spiermassa is duidelijk vastgesteld. Via het mechanisme van eiwitsynthese (hierboven beschreven), aminozuren herstellen en ontwikkelen spiereiwit wat zorgt voor het uithoudingsvermogen en kracht van atleten.

Goede kwaliteit eiwitinname is belangrijk voor mensen van alle leeftijden en in alle stadia van de groei. Bij oudere mensen, is het verlies van spiermassa (bekend als sarcopenie) een belangrijk gezondheidsprobleem, want deze kwetsbaarheid verhoogt het risico op vallen. Eiwit is een belangrijke component in botten en een dagelijkse aanvoer van eiwitten is vereist voor bijdragen aan botbehoud.

Met een minimum van 80% eiwitgehalte, is onze erwt eiwit essentieel voor iedereen die zijn spieren wil handhaven of op te bouwen, of gewoon om extra eiwitten toe te voegen aan zijn dieet. Erwt eiwit werkt goed in een smoothie met ons fruit- en cacaopoeder en past prima in uw ritueel van koken en bakken. Voeg eens een eetlepel of twee erwt eiwit toe aan soepen en stoofschotels om uw lichaam een geheim eiwitimpuls te geven.Erwt proteïne poeder

  1. Erwten Eiwit Poeder Biologisch (80% Proteïne) hoofdafbeelding
    Erwten Eiwit Poeder Biologisch (80% Proteïne) SKU: 40061-conf
    Waardering:
    95%
    Vanaf € 3,80 incl. BTW: € 4,03
    + -
  2. Erwten Eiwit Poeder EU Biologisch (50% Proteïne) hoofdafbeelding
    Erwten Eiwit Poeder EU Biologisch (50% Proteïne) SKU: 58540-conf
    Waardering:
    100%
    Vanaf € 2,79 incl. BTW: € 2,96
    + -
  3. Eiwit Blend (Hennep - Erwt - Rijst) Biologisch (75% Proteïne) hoofdafbeelding
    Eiwit Blend (Hennep - Erwt - Rijst) Biologisch (75% Proteïne) SKU: 56990-conf
    Vanaf € 4,19 incl. BTW: € 4,44
    + -

Related posts
Hennep Proteine Poeder
Hennep Proteine Poeder
25 mei 2020
Rijst Proteine
Rijst Proteine
20 mei 2020
Spirulina Poeder BIO
Spirulina Poeder BIO
20 mei 2020
Nederlands Chlorella
Nederlands Chlorella
19 mei 2020
Copyright © 2022 Vehgro. Alle rechten voorbehouden.