Chocolade Muffins

Ingrediënten:

  • 1 ½ eelt poedersuiker
  • 125 gr Rietsuiker Poeder BIO
  • 2 Eieren
  • 125 gr haver-, glutenvrij haver- of boekweitmeel
  • Een snufje himalaya zout
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 3.5 eetlepel biologisch cacao poeder
  • 125 gr Boter

Optioneel

  • 1 Reep melk chocolade
  • 8 Witte chocolade-eitjes

Benodigdheden

  • Mixer
  • Papieren muffin vormpjes
  • Muffinbakvormpjes
  • Mengkom
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Doe de boter en suiker in een kom en mix dit door elkaar met een mixer
  3. Voeg één voor één de eieren toe terwijl je mixt
  4. Zeef de meel er bij en voeg het bakpoeder, de cacao (gebruik ongeveer 2.5 eetlepels, houd een beetje over als topping) en een snufje himalaya zout toe
  5. Mix het nog een minuutje door elkaar
  6. Doe de papieren vormpjes in een muffinvorm of blik en vul ze voor ¾ met beslag
  7. Zet ze ongeveer 25-30 minuten in de oven (Je kunt met een satéprikker kijken of ze goed zijn, blijft de prikker schoon dan zijn ze klaar)
  8. Meng de poedersuiker en een beetje water tot een glazuur
  9. Laat de muffins 30 minuten afkoelen
  10. Bestrijk de muffins met het glazuur en zeef de overgebleven cacao over de muffins. (Tip: probeer ook eens geraspte chocolade als topping)
  11. Om de muffins helemaal in een paasstemming te brengen kun je er een wit paaseitje op leggen.
  12. Je kunt ze nu serveren!

Eet Smakelijk!

Bestel nu de benodigde producten bij Vehgroshop!

As low as € 4,97 € 4,69
excl. BTW incl. BTW
As low as € 4,34 € 4,09
excl. BTW incl. BTW
As low as € 3,17 € 2,99
excl. BTW incl. BTW
As low as € 2,64 € 2,49
excl. BTW incl. BTW