
Piment recept Jamaicaanse jerk chicken voor 4 personen
Op de witte stranden van Jamaica wordt kip in de beroemde jerk chicken marinade geroosterd boven een houtvuur. Met dit recept grill je op warme zomerdagen je eigen jerk chicken op de barbecue.
Ingrediënten
- 8 kippendijen
- 2 tenen knoflook
- 1 bos lente ui
- een flink stuk gember
- 1/2 ui
- 2 chilipepers
- 1 eetlepel piment
- 1/2 theelepel tijm
- sap van 1 limoen
- 1 eetlepel sojasaus
- 2 eetlepels basterdsuiker
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel olijfolie
Bereiding van de marinade
Maak een paar sneeën in de kippendijen en leg ze in een ovenschaal. Doe de rest van de ingrediënten in een keukenmachine en maal fijn. Voeg geen water toe, de marinade wordt vanzelf glad. Je kunt eventueel tussendoor de machine uitzetten en het mengsel omscheppen.
Schenk de marinade over de kip en laat deze een nacht in de koelkast staan.
Jerk Chicken maken op de grill of BBQ
Grill de kippendijen zo'n 3 minuten op gelijkmatig vuur. Voor een authentieke Jamaicaanse jerk smaak kun je naast houtskool of briquetten wat houtsnippers op de barbecue leggen.
Jerk Chicken in de oven
Verwarm de oven voor op 200 graden. Plaats de ovenschaal met de kip in de oven en bak ze 45 minuten op 180 graden.
Serveer met hot sauce en rijst.
Opzoek naar Piment? Wij verkopen Piment (Allspice) Poeder Biologisch en ook Piment Korrels Heel Biologisch.Â
Â