Kruiden & Specerijen

  1. Moringa Thee

    Moringa Thee
    Moringa thee wordt bereid uit de gedroogde bladeren van de Moringa oleifera, een boom die voorkomt in tropische en subtropische regio’s. De boom wordt ook wel de wonderboom genoemd, vanwege de vele voedingsstoffen die in de bladeren zitten...
    Read more »
  2. 5-Spices: het Chinese kruidenpoeder waarin alle smaken samenkomen

    5-Spices: het Chinese kruidenpoeder waarin alle smaken samenkomen
    5-kruidenpoeder, ook wel bekend als 5-Spices, is een klassieke specerijenmelange die al eeuwenlang wordt gebruikt in de Chinese keuken. Het bijzondere aan dit kruidenmengsel is de harmonieuze combinatie van de vijf basissmaken: zoet, zuur, bitter, zout en umami. Deze smaken vormen de basis van veel traditionele gerechten en maken vijfkruidenpoeder tot een essentieel ingrediënt voor chefs en liefhebbers van de Aziatische keuken.
    Read more »
  3. Zelf een Italiaanse Kruidenmix Maken: Een Stap-voor-Stap Gids

    Italiaanse Kruidenmix maken
    Ben je een liefhebber van de Italiaanse keuken en wil je je gerechten naar een hoger niveau tillen? Het zelf maken van een Italiaanse kruidenmix is een geweldige manier om authentieke smaken in je keuken te brengen. In dit blog leggen we je stap voor stap uit hoe je met gedroogde ingrediënten een heerlijke kruidenmix kunt creëren. We adviseren je om zoveel mogelijk biologische ingrediënten te gebruiken, die je natuurlijk kunt kopen bij vehgroshop.
    Read more »
  4. Ayurvedische Kruiden

    Ayurvedische kruiden
    Ashwagandha betekent ‘paardengeur’. De smaak bestaat uit een combinatie van bittere samentrekking (rasa), zoet na vertering (vipaka) en heet als effect (virya). Van deze plant worden de wortels geb…
    Read more »
  5. Moringa Bio

    moringa poeder
    "Oorspronkelijk komt de Moringa boom uit India, hij groeit daar aan de voet van de Himalaya en is al eeuwenlang een belangrijke boom voor de Indiërs.  De Moringa boom groeit niet alleen in India, Pa…"
    Read more »