
Meerdere soorten steenzout
Steenzout is te verkrijgen in meerdere gradaties, nl:
- Brokken- de grofste vorm (tot ca. 5-6 cm)
- Granulaat- ca. 2-5 mm
- Tafelzout
Het gebruik van steenzout
Het steenzout kan voor meerdere doeleinden gebruikt worden:
- Oerwater
- Conservering van producten
- Karperzout- smaakversterker bij karpervoer
Steenzout als karperzout
Wij worden regelmatig gevraagd of ons zout geschikt is als smaakversterker bij het vissen op karper of witvis. Het antwoord is Ja!
Dit zout wordt veelvuldig gebruikt als toevoeging in geringe hoeveelheden in het karpervoer. Hierdoor ontstaat een aantrekking op met name karper. Dit komt omdat zout van nature een smaakversterker is en daarmee de vissen aanzet tot azen. Hiermee wordt de vangst bij het vissen verhoogt.
Wij benadrukken met klem geringe hoeveelheden te gebruiken bij het karpervissen. In principe is het granulaat perfect geschikt voor dit gebruik. Het zout kan ook ideaal worden gebruikt voor de conservering van boilies. Hiermee worden boilies (ook readybaits) tot wel 2 jaar houdbaar, mits goed gedroogd.
Geïnteresseerd in natuurlijke producten zoals steenzout?