
We kunnen het gewoon niet laten om dit overheerlijk chocoladetaart recept met jullie te delen. Een perfect cadeau om je partner mee te verrassen!
In dit recept wordt stevia als zoetstof gebruikt in plaats van suiker. Het voordeel van stevia is dat het geen calorieën bevat, maar toch lekker zoet smaakt. Daarnaast is het recept ook nog eens glutenvrij en koolhydraat arm!
Ingrediënten:
• 300 gram pure chocolade of chocodrops
• 120 gram boter (ongezouten)
• 2 theelepels vanille aroma
• 6 eieren
• 100 ml slagroom
• 80 gram stevia strooisuiker of ¾ theelepel stevia extract vloeibaar
Benodigdheden:
• Mengkom
• Steelpan
• Mixer of Garde
• Springvorm
• Bakpapier
Bereidingswijze:
Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Smelt daarna de chocolade en de roomboter in een steelpan. Laat het mengsel even 5 minuten afkoelen en voeg vervolgens al roerend de vanille aroma toe.
Nu kan de rest van het beslag gemaakt worden. Doe de eieren, slagroom en stevia in een mengkom en meng het met een mixer of garde door elkaar. Voeg daarna al roerend het chocolademengsel toe aan het mengsel in de beslagkom en klop alles door elkaar tot een glad beslag.
Vet vervolgens de springvorm in met boter of bakspray en gebruik bakpapier voor de bodem. Doe nu het beslag in de springvorm en zet het daarna +/- 25 minuten in de oven. Om te testen of de taart gaar is kun je een satéprikker in de taart prikken en als de prikker er schoon uit komt dan is de taart gaar. Laat de taart nog even kort afkoelen als hij uit de oven komt.
Tip
Versier de taart met bijvoorbeeld slagroom of heerlijk vers fruit zoals frambozen of aardbeien. Ook zou je onze overheerlijke gojibessen eens kunnen proberen.