Cacaopoeder Regular Biologisch

4.3/5.0 (4 reviews)

Bestel Cacaopoeder Regular Biologisch voor een veelzijdig ingrediënt voor professionele én huiselijke keukens. Gemaakt van cacao afkomstig uit West-Afrika, rijk aan voedingsstoffen zoals magnesium en koper.

minus plus
Levertijd wordt berekend...
Kom je er niet uit?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17.00
Neem contact met ons op
Snel naar
Pro's & cons
  • plus-circle Cacao poeder gemaakt van biologische cacaobonen
  • plus-circle Rijke bron van mineralen en antioxidanten
  • plus-circle Handmatig geoogst en gefermenteerd voor behoud van voedingswaarde
Details

Wat is Biologische Cacaopoeder?

Cacaopoeder wordt gemaakt van de gemalen vrucht van de cacaoboom. Deze biologische regular variant is een alternatief voor rauw cacaopoeder en wordt gemaakt van zorgvuldig geselecteerde cacaobonen, specifiek de cacaoboon en elke afzonderlijke boon, uit Ghana en Ivoorkust. In tegenstelling tot rauwe cacaopoeder, die niet wordt verhit boven 42°C, ondergaat deze variant een milde verhitting.

Dat zorgt voor een zachtere smaak, goede oplosbaarheid en brede toepasbaarheid in onder andere chocolademelk, baksels en andere producten. De pure cacaosmaak blijft behouden, maar is minder bitter dan bij rauwe cacao.

Verschil met rauwe cacaopoeder

Rauwe cacaopoeder behoudt door minimale verhitting meer natuurlijke bestanddelen en essentiële voedingsstoffen. Onze regular cacaopoeder is iets verder verwerkt dan raw cacao, waardoor het minder bitter is en gemakkelijker mengt.

Voor hoogwaardige biologische producten met rauwe cacao kunt u bij Vehgroshop onder meer kiezen voor cacaonibs en cacaoboter verkrijgen.

Belangrijke voedingsstoffen 

Deze cacaopoeder bevat vezels 24% ADH per 15 g, magnesium (21% ADH per 15 g) en is rijk aan koper (58,5% ADH). Koper behoort tot de groep antioxidanten die bijdragen aan de bescherming van cellen tegen vrije radicalen. Daarnaast bevat het flavanolen – belangrijke componenten van deze natuurlijke superfood.

Toepassingen van Biologische Cacaopoeder

Gebruik dit poeder in verschillende producten zoals: smoothies, chocoladedranken, melk en het bakken van heerlijke recepten zonder suiker, met volle cacao-smaak. Voor B2B-klanten is dit product is ideaal voor chocolade-creaties in je assortiment

Waarom Cacaopoeder Kopen bij Vehgroshop?

  • Verkrijgbaar in verschillende gram-verpakkingen

  • Geen minimum bestelhoeveelheid (MOQ)

  • Geschikt voor foodservice, retail of productie

  • Een 100 procent natuurlijk product afkomstig uit West-Afrika

Deze biologische cacaopoeder is een betrouwbaar alternatief voor rauwe cacaopoeder en past perfect binnen een gevarieerde toepassingen en het verwerken in andere voedingsmiddelen.

More Information
Wordt terugverwacht rond:datum 18 aug. 2025
Artikelnummer 57400-conf
Productspecificatie Specsheet
Productvorm Poeder
Maalgraad Fijn
Kleur Bruin
Ingrediënten Cacaoboon
Land van teelt Ghana, Ivoorkust
Merk VehGro
HS-Code 1805000000
Private Label mogelijk? Nee
Aanbevolen gebruik 10-15g per dag. Raadpleeg uw arts voordat u producten met een hoge concentratie aan voedingsstoffen gebruikt.
Energie (kcal/kJ) 330 kcal / 1379 kJ
Eiwitten 28.1 g
Koolhydraten 14.5 g (sugars 0.3 g)
Vetten 10-12 g (saturated: 6.9 g)
Vezels 31 g
Zout 0.1 g
Reviews
star star star star star
4
Mooi product, lekkere zacht en rijk aroma
Prachtig product,

Zou alleen niet adverteren met dat de cacao voornamelijk uit zuid-amerika komt en dan lees ik verder bij de infosheet dat de herkomst Afrika is.

Reactie: Bedankt voor de review! we hebben de product pagina aangepast. excuus voor de verwaring.
Dave C
star star star star star
3
cacaobonen uit Peru bevatten relatief veel cadmium
Op uw website, onder het kopje Oorsprong en Duurzaamheid, zegt u: Onze cacaobonen komen voornamelijk uit Zuid-Amerika, een regio die bekend staat om zijn rijke cacao-erfgoed. Echter, cacaobonen uit Peru bevatten relatief veel cadmium, aangezien deze regio in Zuid-Amerika van nature meer cadmium in de bodem heeft. Andere leveranciers en tussenhandelaren richten zich steeds vaker op cacao uit andere regio's van de wereld (zoals Ghana en Ivoorkust), waar de bodem van nature minder cadmium bevat.

Biologische teelt zonder enige (menselijke) toevoeging klopt wellicht, maar de natuur in Peru werkt helaas niet altijd mee. Als consumenten denken dat biologische teelt per definitie gezonder is, komen ze met cacao uit Zuid-Amerika bedrogen uit.
Angel
star star star star star
5
Heerlijk poeder
Top product, gebruik het nu een tijdje als toevoeging door mijn granola. Erg lekker!
Jesse
Kom je er niet uit?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17.00
Neem contact met ons op