Cacaopoeder Regular Biologisch

Bestel Cacaopoeder Regular Biologisch voor een veelzijdig ingrediënt voor professionele én huiselijke keukens. Gemaakt van cacao afkomstig uit West-Afrika, rijk aan voedingsstoffen zoals magnesium en koper.
- Cacao poeder gemaakt van biologische cacaobonen
- Rijke bron van mineralen en antioxidanten
- Handmatig geoogst en gefermenteerd voor behoud van voedingswaarde
Wat is Biologische Cacaopoeder?
Cacaopoeder wordt gemaakt van de gemalen vrucht van de cacaoboom. Deze biologische regular variant is een alternatief voor rauw cacaopoeder en wordt gemaakt van zorgvuldig geselecteerde cacaobonen, specifiek de cacaoboon en elke afzonderlijke boon, uit Ghana en Ivoorkust. In tegenstelling tot rauwe cacaopoeder, die niet wordt verhit boven 42°C, ondergaat deze variant een milde verhitting.
Dat zorgt voor een zachtere smaak, goede oplosbaarheid en brede toepasbaarheid in onder andere chocolademelk, baksels en andere producten. De pure cacaosmaak blijft behouden, maar is minder bitter dan bij rauwe cacao.
Verschil met rauwe cacaopoeder
Rauwe cacaopoeder behoudt door minimale verhitting meer natuurlijke bestanddelen en essentiële voedingsstoffen. Onze regular cacaopoeder is iets verder verwerkt dan raw cacao, waardoor het minder bitter is en gemakkelijker mengt.
Voor hoogwaardige biologische producten met rauwe cacao kunt u bij Vehgroshop onder meer kiezen voor cacaonibs en cacaoboter verkrijgen.
Belangrijke voedingsstoffen
Deze cacaopoeder bevat vezels 24% ADH per 15 g, magnesium (21% ADH per 15 g) en is rijk aan koper (58,5% ADH). Koper behoort tot de groep antioxidanten die bijdragen aan de bescherming van cellen tegen vrije radicalen. Daarnaast bevat het flavanolen – belangrijke componenten van deze natuurlijke superfood.
Toepassingen van Biologische Cacaopoeder
Gebruik dit poeder in verschillende producten zoals: smoothies, chocoladedranken, melk en het bakken van heerlijke recepten zonder suiker, met volle cacao-smaak. Voor B2B-klanten is dit product is ideaal voor chocolade-creaties in je assortiment
Waarom Cacaopoeder Kopen bij Vehgroshop?
-
Verkrijgbaar in verschillende gram-verpakkingen
-
Geen minimum bestelhoeveelheid (MOQ)
-
Geschikt voor foodservice, retail of productie
-
Een 100 procent natuurlijk product afkomstig uit West-Afrika
Deze biologische cacaopoeder is een betrouwbaar alternatief voor rauwe cacaopoeder en past perfect binnen een gevarieerde toepassingen en het verwerken in andere voedingsmiddelen.
Wordt terugverwacht rond:datum | 18 aug. 2025 |
---|---|
Artikelnummer | 57400-conf |
Productspecificatie | Specsheet |
Productvorm | Poeder |
Maalgraad | Fijn |
Kleur | Bruin |
Ingrediënten | Cacaoboon |
Land van teelt | Ghana, Ivoorkust |
Merk | VehGro |
HS-Code | 1805000000 |
Private Label mogelijk? | Nee |
Aanbevolen gebruik | 10-15g per dag. Raadpleeg uw arts voordat u producten met een hoge concentratie aan voedingsstoffen gebruikt. |
Energie (kcal/kJ) | 330 kcal / 1379 kJ |
Eiwitten | 28.1 g |
Koolhydraten | 14.5 g (sugars 0.3 g) |
Vetten | 10-12 g (saturated: 6.9 g) |
Vezels | 31 g |
Zout | 0.1 g |
Zou alleen niet adverteren met dat de cacao voornamelijk uit zuid-amerika komt en dan lees ik verder bij de infosheet dat de herkomst Afrika is.
Reactie: Bedankt voor de review! we hebben de product pagina aangepast. excuus voor de verwaring.
Biologische teelt zonder enige (menselijke) toevoeging klopt wellicht, maar de natuur in Peru werkt helaas niet altijd mee. Als consumenten denken dat biologische teelt per definitie gezonder is, komen ze met cacao uit Zuid-Amerika bedrogen uit.