Cacaobonen Raw Biologisch

Groothandel, Import, Private label & Dropshipment van Cacaobonen Raw Biologisch. In bulk bestellen? Registreer u nog vandaag bij vehgroshop.
Vanaf € 3,05 incl. BTW: € 3,23
Op voorraad
SKU
40014-conf
+ -
 

Geschiedenis en herkomst raw cacao

Cacao (Theobroma) werd zo'n 3000 jaar geleden voor het eerst geoogst door de Olmecs in Mexico. Het werd toentertijd vooral gebruikt voor versterkende drankjes. Gedurende de jaren namen de Maya’s en de Azteken dit gebruik over in hun culturen. Cacao werd een onderdeel van ceremoniële rituelen en cacaobonen waren een betaalmiddel. In de 16e eeuw namen de Spanjaarden de cacao mee naar Europa.

In het midden van de 17e eeuw werd het een populaire drank. Via koloniën van verschillende Europese landen werden cacaobomen in Azië en West-Afrika geïntroduceerd, omdat er een stijgende vraag naar chocolade in Europa was.

De cacaoboon is de ruwe basis voor de productie van chocolade. Deze cacaobonen zijn afkomstig uit de tropische klimaten rond de evenaar in Zuid-Amerika (Ecuador). De Theobroma cacao boom is heilig bij de Maya’s en Azteken. De vruchten van de cacaoboom worden met de hand geoogst en de rauwe bonen worden vervolgens gereinigd in natuurlijk water en vervolgens geselecteerd voor de beste kwaliteit. Dit proces zorgt er voor dat de voedingswaarden behouden blijven, zonder enige toevoegingen.

Verschillende soorten cacao

Welke cacaoboon kopen? Er zijn ruwweg 3 verschillende soorten cacao te onderscheiden. Criollo, Forastero en Trinitario. Hun namen hebben hun oorsprong ook bij de Spaanse ontdekkingsreizigers. De spanjaarden ontdekten cacao voor het eerst bij de inheemse bevolking van Mexico en Midden-Amerika. Toen zij op verdere ontdekkingsreizen ook cacaobonen tegenkwamen op andere plaatsen, die anders smaakten dan de cacao die ze al kenden, noemden ze de cacaobonen uit Midden-Amerika "Criollo", dat inheems betekent, en de cacao van alle andere plaatsen "Forastero", dat uitheems betekent. Vele jaren later is in Trinidat een hybride gekweekt van Criollo en Forastero, die de naam "Trinitario" kreeg. Forastero cacao uit Brazilië vond zijn weg via kolonisten naar plantages in Africa en Zuid-Oost Azië.
Onze biologische Cacaobonen zijn van de variant Criollo.

Criollo

De criollo-boon heeft een complex en delicaat profiel, een milde smaak met secundaire aroma's van noten, karamel, fruit en tabak. De smaak is niet bitter en zeer aromatisch. Ondanks deze prettige eigenschappen is criollo cacao wel het zeldzaamst. Dat komt omdat de criollo boom per jaar minder opbrengst levert en ook minder resistent is tegen ziektes. Er zijn daarom relatief weinig criollo plantages. Deze boon is vaak favoriet bij chocolademakers, echte kwaliteitschocolade gewaardeerd door fijnproevers. Deze boon wordt veel gebruik in luxe chocolade. Wereldwijd is deze boon verantwoordelijk voor slechts 3% van de totale chocoladehandel.

Forastero (regular)

Forastero is geen unieke soort. Het is meer een verzamelnaam voor allelei cacaoboon varianten. Omdat hij zo weid verbreid is, wordt tegenwoordig 80% tot 90% van de chocolade geproduceerd met Forastero cacao. Het is daarom dat wij Forastero Cacao verkopen als "Regular" cacao. Over het algemeen zegt men dat Forastero cacao een vollere maar minder aromatische smaak heeft dan Criollo. Hij kan soms bitter of zuur smaken. Sommige mensen prefereren echter deze chololade vanwege de vollere meer aardse smaak.

Trinitario

De Trinitario cacaoboon zit qua smaak tussen de andere twee in. Voller en aardser dan Criollo en minder bitter en zuur dan Forastero.

Rauwe Cacaoboon is een superfood

Cacaobonen zijn op zichzelf een superfood, omdat ze verschillende antioxidanten, mineralen en voedingsstoffen bevatten. De raw cacaobonen bevatten meer antioxidanten dan rode wijn en drie keer zo veel als groene thee. Deze cacaobonen zijn ideaal om te gebruiken voor directe consumptie, bijvoorbeeld als toevoeging in je yoghurt met gedroogde vruchten of ontbijtgranen. Neem ook eens een kijkje bij producten die men uit raw cacaobonen maakt, zoals raw cacaopasta en raw cacao nibs. Deze zijn praktischer bij de verwerking van raw cacao in chocoladeproducten als snacks, bonbons en repen.

Waar kunt u rauwe cacaobonen inkopen?

rauwe cacaobonen kopen doet u altijd bij Vehgroshop. In onze webshop kunt u rauwe cacaobonen bestellen in verpakkingen van klein naar groot. Meldt u aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele rauwe cacaobonen aanbieding meer.

Nog meer informatie?

Bekijk het bijbehorende blog-artikel voor nog meer informatie over dit product.

Premium Cacaobonen Raw Biologisch

Cacaobonen Raw Biologisch van VehGro is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

VehGro staat voor producten, die gezond zijn en van de hoogste kwaliteit. De door ons geselecteerde (biologische) natuurproducten komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

Op zoek naar Groothandel of Importeur van Cacaobonen Raw Biologisch?

VehGro is groothandel en importeur van Cacaobonen Raw Biologisch. Wij bieden een scala van duizenden (biologische) ingrediënten die wij zowel als single ingredient of als mix kunnen aanbieden. Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden die wij bieden om van onze ingrediënten uw eigen producten te maken?
Bekijk dan ons private label concept.

Uw eigen private label Cacaobonen Raw Biologisch?

Wilt u uw eigen Cacao op de markt brengen? Neem dan contact op met onze sales afdeling. Wij helpen u graag verder.

 
Copyright © 2022 Vehgro. Alle rechten voorbehouden.