Alpenzout uit Oostenrijk Brokken 2-5 cm

250 miljoen jaar geleden was er op de plek van de alpen een oeroceaan. Bij de vorming van de alpen ontstond er diep in de bergen zeezout. Doordat het zout opgesloten zit in d… Lees hieronder verder...
Niet op voorraad
SKU
30090-conf
 

Alpenzout

250 miljoen jaar geleden was er op de plek van de alpen een oeroceaan. Door klimatologische en geologische veranderingen droogde de oceaan op. Bij de vorming van de alpen ontstond er diep in de bergen zeezout. Dit leidde tot wat we nu kennen als alpenzout. Doordat het opgesloten zit in de bergen heeft het geen invloed gehad van het milieu. Bergmannen oogsten uit alleen de meest zuivere natuurlijke zoutlagen. De bergkern van de alpen waar het beste zout vandaan komt heet de Salzkammergutes.

Smaak en gebruik

Alpenzout heeft een zeer intensieve krachtige smaak wat perfect past bij donkere vleessoorten.
 
Copyright © 2022 Vehgro. Alle rechten voorbehouden.