Cacao Boter Blok Biologisch

Cacaoboter wordt gemaakt tijdens de verwerking van gebrande cacaobonen. Cacaobonen worden geselecteerd op de beste kwaliteit. Cacaoboter bevat een hoog aandeel van verzadigde… Lees hieronder verder...
Vanaf € 367,52 incl. BTW: € 389,57
Op voorraad
SKU
40018-conf
+ -
 

Geschiedenis en herkomst

Cacao (Theobroma) werd voor het eerst geoogst door de Olmecs in Mexico, al sinds 1000 v.C. Het werd toentertijd vooral gebruikt voor versterkende drankjes. Gedurende de jaren namen de Maya’s en de Azteken dit gebruik over in hun culturen. Cacao werd een onderdeel van ceremoniële rituelen en cacaobonen waren een betaalmiddel. In de 16e eeuw namen de Spanjaarden de cacao mee naar Europa.

In het midden van de 17e eeuw werd het een populaire drank. Via koloniën van verschillende Europese landen werden cacaobomen in Azië en West-Afrika geïntroduceerd, omdat er een stijgende vraag naar chocolade in Europa was.

De cacaoboon is de ruwe basis voor de productie van chocolade. Deze cacaobonen zijn afkomstig uit de tropische klimaten in Zuid-Amerika (Ecuador). De Theobroma cacao boom is heilig bij de Maya’s en Azteken. De cacaobonen van de boom worden met de hand geoogst en de rauwe bonen worden vervolgens gereinigd in natuurlijk water en vervolgens geselecteerd voor de beste kwaliteit. Dit proces zorgt er voor dat de voedingswaarden behouden blijven, zonder enige toevoegingen.

Cacaoboter

Cacaobomen produceren peulen, deze peulen bevatten 20 tot 40 bonen. Deze bonen worden uit de peulen gehaald en in de zon gegist. Vervolgens worden ze gesorteerd en verder gedroogd, zo wordt het water onttrokken en krijgt het zijn heerlijke aroma.

Vervolgens worden de bonen gescheiden van hun schillen en in 10 uur tijd worden ze vermalen tot een fijne pasta, genaamd cacaolikeur. Deze pasta wordt daarna geperst om het vet te scheiden van de rest. Het vet is cacao boter, de rest wordt veder verwerkt tot cacao poeder. De boter wordt gestold en in blokken gegoten.

Gebruik

Cacaoboter is zeer geschikt om zelf chocolade van te maken. Ook kun je cacaoboter gebruiken om je smoothie of toetje romiger te maken. Daarnaast is het erg goed voor de huid, het wordt dan ook in veel persoonlijke verzorgingsproducten gebruikt. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is 5-10 g.

Premium Cacao Boter Blok Biologisch

Cacao Boter Blok Biologisch van VehGro is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

VehGro staat voor producten, die gezond zijn en van de hoogste kwaliteit. De door ons geselecteerde (biologische) natuurproducten komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

Op zoek naar Groothandel of Importeur van Cacao Boter Blok Biologisch?

VehGro is groothandel en importeur van Cacao Boter Blok Biologisch. Wij bieden een scala van duizenden (biologische) ingrediënten die wij zowel als single ingredient of als mix kunnen aanbieden. Bent u geïnteresseerd in ons private label concept, kijk dan hier.

Uw eigen private label Cacao Boter Blok Biologisch?

Wilt u uw eigen Cacao op de markt brengen? Neem dan contact op met onze sales afdeling. Wij helpen u graag verder.

 
Copyright © 2022 Vehgro. Alle rechten voorbehouden.